Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Semak SERP Ranking SEO di Carian Google

Semak Kedudukan Laman Web Anda di Google SERP 

Cara Semak SERP Ranking di Carian Google


Bagaimana menyemak SERP secara percuma membolehkan anda memeriksa 100 hasil carian Google teratas untuk beberapa kata kunci. Anda boleh menggunakannya untuk Menganalisis SERP dan untuk memeriksa kedudukan laman web anda. Ia percuma, dan tersedia dalam talian, So... sila cuba semak di πŸ‘‰ https://smallseotools.com/keyword-position/


Hasil carian Google kadang-kadang berbeza-beza bergantung pada lokasi geografi anda, jenis peranti (Mudah Alih atau Desktop), dan Google TLD (mis. Google.ca).


Contohnya: Jika anda mencari kata kunci "serp checker" di Google menggunakan peranti Mudah Alih, anda mungkin melihat hasil yang berbeza daripada jika anda telah mencari kata kunci yang sama di komputer Desktop.

Cara Semak SERP Ranking di Carian Google


Sebagai pemasar mesin pencari dan pemilik laman web sendiri, ada alat yang boleh anda gunakan - tidak perlu lagi menyaring ratusan hasil carian, atau menjalankan carian di peranti mudah alih, hanya untuk memeriksa bagaimana kedudukan laman web anda di Google.


Buat akaun percuma untuk mendapatkan cek tanpa had atau gunakan alat percuma berkenaan di sini selama 10 cek sehari. Tidak memerlukan percubaan atau kad - ia percuma.

Cara Semak SERP Ranking di Carian Google


Jadi apa yang dilakukan marketer? mereka bekerja lebih keras. Buat laman web yang lebih baik dan laman web yang lebih pantas. Dan fokus lebih daripada sebelumnya untuk mengatasi pesaing anda.

Cara Semak SERP Ranking di Carian Google


Dalam catatan ini, telah dihuraikan teknik SEO terbaik untuk tahun 2021 untuk membantu anda mengekalkan dan meningkatkan kehadiran carian organik anda - merangkumi teknik SEO asas dan lanjutan.


Pertama, Uji Prestasi Laman Web Anda dalam Carian

Sebelum kita menyelidiki perincian tentang peningkatan prestasi laman web anda dalam pencarian, mari luangkan sedikit waktu untuk menguji peringkat halaman Anda saat ini dalam hasil carian. Pergi ke Pemeriksa Peringkat Kata Kunci, alat yang boleh anda gunakan untuk menentukan kedudukan halaman anda berdasarkan carian kata kunci:


Tingkatkan Pengalaman Pengguna di Seluruh Laman web anda

Mari kita mulakan dengan penjelasan ringkas mengenai matlamat Google sebagai mesin pencari. Sama seperti mana-mana enjin carian, objektif mereka adalah untuk mencari hasil terbaik bagi setiap pertanyaan pengguna. Sekiranya mereka gagal di bahagian depan ini, pengguna cenderung tidak menggunakan mesin carian lagi. Oleh itu, Google melakukan ini dengan sangat baik, sebab itulah mereka merupakan mesin carian terbesar di dunia setakat ini.


ADAKAH DATA SEO ANDA DIBERIKAN?

Untuk bersaing dengan berkesan untuk mendapat kedudukan teratas di halaman hasil mesin pencari (SERP), anda mesti beroperasi dengan cara berdasarkan data, dan tidak melakukan pengoptimuman anda secara membuta tuli.


Salah satu data yang paling penting untuk diketahui adalah kedudukan laman web anda dalam SERP untuk kata kunci yang anda targetkan.


Dan untuk mengetahui perkara itu, anda memerlukan Pemeriksa Kedudukan Kata Kunci.


MENGENAI PEMERIKSA KEDUDUKAN KATA KUNCI OLEH ALAT SEO KECIL

Pemeriksa Kedudukan Kata Kunci adalah alat yang digunakan untuk mengesan kedudukan laman web atau URL di mesin pencari (terutamanya, Google) untuk kata kunci tertentu seperti yang bersaing dengan laman web lain untuk kata kunci yang sama.


Contohnya, jika anda menjalankan laman web mengenai telefon pintar, anda mungkin ingin mengetahui kedudukan laman web yang kini dimiliki oleh Google untuk kata kunci "telefon pintar terbaik."


Alat peringkat kata kunci kami menunjukkan kepada anda maklumat ini secara PERCUMA. Alat ini tidak hanya cepat dan mudah digunakan, ia juga sangat dipercayai dan berkesan.


APAKAH KEDUDUKAN KATA KUNCI?

Dalam definisi yang jelas dan lurus ke titik, kedudukan kata kunci adalah kedudukan atau kedudukan laman web yang dimiliki oleh mesin pencari, berkaitan dengan laman web lain yang bersaing, untuk kata kunci tertentu.


Tujuan mana-mana pemilik laman web atau pemasar SEO yang bijak adalah untuk menangkap dan memegang mana-mana 3 kedudukan teratas yang diidamkan di SERP. Untuk melakukan ini, anda perlu mengetahui siapa yang berada di mana. Dengan begitu, anda akan dapat merangka strategi SEO yang berkesan untuk mencapai matlamat anda.


Mungkin memerlukan sedikit masa, tetapi dengan sedikit usaha, setiap tonggak bermakna anda melakukan sesuatu dengan betul. Caranya adalah dengan mula mengusahakannya dengan segera.


Dan langkah pertama yang perlu diambil? Ketahui kedudukan kedudukan anda. Itulah sebabnya kami menyediakan Pemeriksa kedudukan kata kunci ini untuk anda.


CARA MENGGUNAKAN PEMERIKSA KEDUDUKAN KATA KUNCI MENGGUNAKAN ALAT SEO KECIL

Oleh itu, penggunaan alat ini akan menjadi kesederhanaan mutlak.


Anda tidak perlu menjadi SEO pakar dan anda juga tidak memerlukan pengalaman teknikal untuk menggunakannya.


Berikut adalah lima langkah yang perlu anda ikuti:


Langkah # 1: Sila klik link pada halaman ini πŸ‘‰ (https://smallseotools.com/keyword-position/) di mana anda berada sekarang, skrol ke atas di ruang yang disediakan untuk memasukkan data anda.


Langkah # 2: Masukkan URL anda (atau pesaing anda) di ruang "Domain anda" yang disediakan. Ini adalah laman web yang kedudukannya ingin anda periksa.


Langkah # 3: Pilih mesin carian Google di mana anda ingin memeriksa kedudukannya. Yang lalai adalah Google.com, tetapi anda juga dapat memilih TLD Google lain (domain tingkat atas) berdasarkan negara sasaran anda.


Langkah # 4: Masukkan kata kunci untuk posisi mana yang ingin anda periksa di ruang "Kata kunci anda". Pemeriksa kedudukan dalam talian kami membolehkan anda memasukkan hingga 20 kata kunci setiap cek. Tetapi pastikan anda memasukkan hanya satu kata kunci setiap baris.


Langkah # 5: Setelah selesai, klik pada "Check Position" untuk menjalankan cek anda.


Dalam beberapa saat yang indah, algoritma yang dibina dengan baik dan canggih akan memberikan hasilnya, yang biasanya kelihatan seperti ini:


Dengan hasil yang diperoleh, anda akan mempunyai idea yang lebih baik mengenai persaingan mengenai kata kunci yang anda targetkan dan bagaimana anda dapat berusaha untuk mencapai objektif anda.


BAGAIMANA ALAT KEDUDUKAN KATA KUNCI MELAKUKAN MAGIK?

Nah, ini adalah alat pemeringkatan mesin pencari dan oleh itu mengimbas hasil carian mesin carian untuk kata kunci / frasa yang anda masukkan untuk menentukan tempat yang dipegang oleh laman web yang berkenaan untuk kata kunci tersebut.


Jika hasilnya menunjukkan "1", ini bermaksud laman web yang dimasukkan saat ini berada di atas # 1 di Google di negara yang dipilih. Sekiranya tertera "100", itu bermaksud kedudukan # 100. Anda akan mendapatkan intinya?


Untuk apa yang harus dilakukan jika anda tidak berpuas hati dengan kedudukan laman web anda di SERP, baca blog SEO kami untuk mendapatkan idea terbaik dan kemas kini terkini mengenai bagaimana mendapat kedudukan yang lebih baik di Google dan mesin carian lain.


Tetapi secara amnya, anda ingin melakukan perkara berikut:


Terbitkan secara berkala kandungan berkualiti

Membangunkan pautan balik berkualiti

Lakukan penyelidikan kata kunci

Lakukan audit SEO secara berkala di laman web anda

Optimumkan kandungan anda untuk RankBrain (kerana ia adalah isyarat kedudukan Google yang ketiga paling penting)

dan banyak lagi...

Anda juga ingin memanfaatkan banyak alat SEO percuma kami yang lain seperti Alat Cadangan Kata Kunci, Pembuat Pautan Balik, dan Pemeriksa Persaingan Kata Kunci.


Studio Reka Bentuk


Alat SEO yang popular

Pemeriksa Plagiarisme, CheckReverse Image, SearchLogo Maker, ConverterInternet Speed ​​TestSEO checker. 


😎Selamat membaca dan semoga bermanfaat...

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram