Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

12 Langkah Terbukti Untuk Meningkatkan CTR Organik di Google

Bagaimana jika ada cara anda boleh menjana lebih banyak trafik organik ke tapak web anda tanpa perlu meningkatkan kedudukan anda?

12 Langkah Terbukti Untuk Meningkatkan CTR Organik di Google

Adakah ia membina lebih banyak pautan?

Tidak.

Adakah ia mencipta lebih banyak kandungan?

Tidak.

Ia adalah pengoptimuman kadar klik lalu (CTR) carian organik. Semak juga di πŸ‘‰ NeilPatel Blog.Apakah CTR Organik?

Kadar klikan organik (CTR) ditakrifkan sebagai nisbah pencari yang mengklik pada hasil organik dalam halaman hasil enjin carian dibahagikan dengan jumlah carian (tera) untuk istilah tersebut. Semak juga di πŸ‘‰ Google Ads.

Klik organik ÷ tera = CTR Organik

12 Langkah Terbukti Untuk Meningkatkan CTR Organik di GMengapa CTR Organik Penting?

Meningkatkan CTR organik anda adalah penting kerana:
 

 • Ini bermakna lebih banyak trafik untuk tapak web anda tanpa perlu meningkatkan kedudukan anda.
 • Bahagian klik yang diedarkan daripada Google telah menurun secara berterusan disebabkan oleh ciri SERP dan fakta bahawa Google membuat iklan berbayar kelihatan kurang seperti iklan berbayar. 
 • Dengan ini, anda perlu melihat dan menyemak setiap kemungkinan trafik yang anda boleh.


Semak juga di πŸ‘‰ APB.


Bagaimana Anda Meningkatkan CTR Organik?

Sebagai gambaran keseluruhan, di bawah ialah gambar rajah hebat oleh perunding SEO Aleyda Solis yang menerangkan dengan jelas proses pemikiran tentang cara untuk meningkatkan CTR yang lemah:


1. Kenal pasti Kandungan CTR Organik Terendah Anda Supaya Anda Tahu Di Mana Untuk Bermula.

Anda boleh melawati Konsol Carian Google anda dengan mudah dan memuat turun analisis trafik anda.

 •      Navigasi ke Prestasi.
 •      Pastikan Pertanyaan dipilih.
 •      Pastikan Purata CTR disemak.


Di bawah ialah tangkapan skrin perkara yang anda akan lihat:

Adakah kebiasannya anda suka mengisih pertanyaan mengikut Tera kemudian mula mencatat. Pertanyaan yang mempunyai CTR yang lebih rendah daripada purata tapak anda.


2. Betulkan Sebarang Pengkaniban Kata Kunci

Isu besar yang kami lihat dengan pelanggan ialah perkara yang sering kami panggil kanibalisasi kata kunci, di mana kami melihat banyak halaman pendaratan semuanya mengoptimumkan untuk kata kunci yang sama; dan dengan itu, menyebarkan sebarang klik organik.

Semasa anda melengkapkan imbasan kandungan anda ini, kenal pasti tempat ini mungkin berlaku dan pertimbangkan untuk menyatukan atau membezakan kata kunci yang anda cuba beri kedudukan supaya CTR anda boleh dikhususkan kepada satu halaman dan bukannya sepuluh.


Berikut ialah dua sumber yang berguna untuk membantu mengenal pasti dan membersihkan isu kanibalisasi kata kunci:

 •      Cara Mencari dan Membetulkan Isu Kanibalisasi Kata Kunci (dalam Saat) (Ahrefs)
 •      Cara Mengesan dan Membetulkan Pengkanan Kata Kunci (SEMrush)
3. Kreatif Dengan Tajuk Anda

Ini adalah yang besar kerana jika anda mahu orang mengklik, mereka tidak melihat banyak selain tajuk anda dalam SERP.Elakkan Tag Tajuk Berat

Ini bukan sahaja membosankan dan tidak memupuk seberapa banyak klik, malah bot enjin carian mula mengetahui bahawa tajuk itu tidak benar-benar ditulis untuk pembaca.
Gunakan Kurungan dalam Tajuk Anda

Kajian oleh HubSpot mendapati bahawa kurungan dalam tajuk berita meningkatkan klik sebanyak 40%.


Cuba Senarai Bernombor

Kami menambah nombor dalam siaran ini atas sebab tertentu. Penyelidikan oleh Konduktor mendapati bahawa angka meningkatkan CTR sebanyak 36%.Gunakan Pustaka Kandungan

Sleeknote menerangkan dengan terperinci tentang cara mereka meningkatkan trafik organik mereka sebanyak 290.67% dalam 3 Minggu.Sentiasa Uji Tajuk Berita Anda

Anda boleh mengujinya dalam iklan PPC anda, siaran Facebook dan iklan sosial lain, atau gunakan penganalisis tajuk (lihat langkah seterusnya).

Jangan takut untuk menukar tajuk anda dengan kerap untuk mencari tajuk yang benar-benar berkesan (lebih lanjut mengenai perkara ini kemudian).4. Gunakan URL Deskriptif

Terdapat sedikit bukti di luar sana yang menunjukkan bahawa URL deskriptif penting – dan ia masuk akal.

Orang lebih suka klik pada (url APB)

Sentiasa pastikan anda mengoptimumkan slug semasa membuat halaman baharu, dan jika anda perlu menukar struktur URL tapak web anda sepenuhnya, lakukannya dalam mesra SEO.5. Optimumkan Description

Fikirkan sebab orang melihat penyenaraian anda terlebih dahulu dan pastikan perihalan anda berkaitan.

Gunakan kata-kata emosi (kadang-kadang dipanggil "kata kuasa" seperti "rahsia" atau "segera") dan ikuti garis panduan yang sama seperti yang anda lakukan dengan tajuk.

Jika tajuk anda mempunyai nombor tetapi bukan tahun kalendar, pertimbangkan untuk menambah tahun kalendar dalam perihalan.

Kebanyakan kotak pilihan yang anda boleh semak antara tajuk dan perihalan adalah lebih baik.6. Gunakan Markup Berstruktur

Saya pasti anda melihat yang ini akan datang kerana kami akan menurunkan baris perkara yang anda lihat apabila melihat hasil SERP: penanda skema.Jenis skema biasa termasuk:

 •      Organisasi.
 •      Orang.
 •      Perniagaan tempatan.
 •      Produk & Tawaran.
 •      Serbuk roti.
 •      Artikel.
 •      Video.
 •      Peristiwa.
 •      Soalan Lazim.


Semua variasi markup yang berbeza ini membantu membawa lebih banyak keterlihatan kepada penyenaraian anda dalam SERP yang secara teori akan menarik lebih banyak klik.7. Manfaatkan Iklan PPC untuk CTR Organik

Salah satu cara yang paling kurang digunakan untuk meningkatkan CTR dengan cepat dengan pendekatan yang terbukti ialah memanfaatkan PPC.


Kenal pasti kata kunci yang mempunyai CTR rendah tetapi anda berkedudukan cukup tinggi untuknya dan buat iklan carian berbayar untuknya.

Bukan sahaja mengambil lebih banyak hartanah meningkatkan kemungkinan mereka melawat anda, tetapi anda boleh menguji dengan cepat tajuk dan perihalan yang berbeza untuk mengenal pasti pemenang.

Kemudian gunakan salinan itu pada penyenaraian organik anda.8. Dapatkan Emosi

Memasukkan emosi menarik perhatian orang ramai.

Jangan menjadi clickbait tetapi juga jangan takut untuk menggunakan kata-kata emosi seperti "terbukti," "segera", "luar biasa," "rahsia," "terbaik," dll.

Gunakan ini dalam tajuk atau penerangan anda untuk oomph tambahan itu!9. Gunakan Sentimen Positif atau Negatif

Penggunaan sama ada sentimen positif atau negatif telah terbukti mendorong CTR yang lebih tinggi, namun banyak tajuk masih mempunyai sentimen neutral.

Terdapat beberapa alat percuma di luar sana tetapi satu yang saya suka gunakan ialah Monkey Learn.


10. Guna Kes Tajuk

Dalam huruf besar, perkataan utama ditulis dengan huruf besar, dan kebanyakan perkataan kecil adalah huruf kecil.

Dalam kes ayat, kebanyakan perkataan utama dan kecil adalah huruf kecil.

Perbezaan kecil ini boleh bermakna perbezaan dalam lebih banyak klik.

Penggunaan huruf besar sering dikaitkan dengan CTR yang lebih tinggi kerana ia menjadikan tajuk itu menonjol.11. Kandungan Struktur untuk Coretan Yang Ditampilkan

Coretan yang ditampilkan ialah hasil carian kaya yang muncul sebagai kotak kandungan pada halaman hasil enjin carian (SERP).

Ia adalah medan maklumat yang cuba memberikan jawapan yang berkaitan dengan pertanyaan pengguna.

Coretan yang ditampilkan biasanya diletakkan di bahagian atas SERP di bawah iklan berbayar dan di atas hasil carian organik yang lain.

(Gambar)

Kajian oleh HubSpot mendapati bahawa CTR untuk kata kunci volum tinggi mereka meningkat lebih 114% apabila hasil carian dipaparkan sebagai coretan yang ditampilkan.


Apabila menyelidik SERP kata kunci utama anda, lihat untuk melihat sama ada coretan yang ditampilkan muncul.

Jika ya, adalah penting untuk anda menyusun kandungan anda sama seperti cara coretan yang ditampilkan memaparkan jawapannya.

Sebagai contoh: jika ia menunjukkan coretan ditampilkan berasaskan senarai, anda tahu anda perlu memastikan kandungan anda turut mempunyai format senarai bernombor.

Jika ia adalah kotak jawapan, anda perlu memastikan anda menjawab soalan di bahagian atas halaman dengan cara yang jelas dan ringkas.12. Meningkatkan Masa Muat Halaman

Walaupun pada pandangan pertama ia mungkin tidak kelihatan seperti cara untuk meningkatkan CTR organik, memastikan tapak anda dimuatkan secepat mungkin merupakan faktor utama.

Lagipun, satu klik hanya dikira jika pelawat benar-benar mendarat di tapak web anda.

Jika masa pemuatan halaman anda ketinggalan, klik mungkin tidak akan berlaku.


😎Kata-kata Terakhir: Pastikan kandungan anda mudah diimbas dengan tajuk dan titik tumpu (masih maklumat yang mendalam), pertimbangkan video dan sentiasa fikirkan tentang estetika halaman dan kandungan. Saya bersetuju dengan profesional SEO ini apabila mereka berkata "Google Ads telah memerangi penipuan klik selama 15 tahun dan mereka boleh menggunakan pembelajar an ini dengan mudah pada carian organik."

CTR Google organik telah menjadi penting kepada kejayaan keseluruhan dengan pelanggan apabila ia berkaitan dengan kedudukan serta penukaran.

Walaupun penukaran tidak berlaku dengan mudah tanpa kedudukan (perkara yang difokuskan kebanyakan orang), kedudukan tidak bermakna tanpa trafik yang membawa penukaran (perkara yang orang cenderung lupa).


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram