Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bagaimana Untuk Mengetahui Jika Seseorang Menyekat Anda di TikTok?

Cara Melihat Siapa yang Menyekat Anda di TikTok?

Bagaimana Untuk Mengetahui Jika Seseorang Menyekat Anda di TikTok?
  

Apabila TikTok semakin popular, aliran berterusan orang baharu menyertai setiap hari, sama ada untuk membaca dan berinteraksi dengan bahan di Halaman Untuk Anda mereka atau mencipta kandungan. Tetapi seperti mana-mana platform media sosial yang lain, pasti akan ada masanya pengguna merasakan keinginan untuk menyekat akaun lain, sama ada hanya kerana mereka tidak mahu bahan akaun itu berada dalam suapan (Feed) mereka sepanjang masa atau atas sebab lain. Semak juga di πŸ‘‰ Wikihow dot com.


Walau bagaimanapun, memandangkan TikTok atau mana-mana platform media sosial lain tidak memberitahu anda tentang disekat oleh seseorang, anda mesti berfikir tentang cara mengetahui jika seseorang menyekat anda di TikTok. Dalam artikel ini, anda akan menemui kaedah terbaik untuknya. Semak juga di πŸ‘‰ TikTok Help Support.

 

😍Teruskan membaca....Bahagian 1: Adakah TikTok Akan Memaklumkan Anda Apabila Seseorang Menyekat Anda?

Malangnya, jawapannya adalah tidak, dan sebabnya ialah TikTok percaya bahawa pilihan untuk menyekat pengguna tertentu dalam beberapa cara adalah peribadi dan mahu menyembunyikan ID pengguna tersebut. Ini kerana Ia tidak akan bertolak ansur dengan sebarang tingkah laku atau gangguan lain yang tidak sesuai yang disebabkan oleh pengguna yang dilarang pada masa hadapan. Semak juga di πŸ‘‰ Quora dot com.
 

Bahagian 2: Bagaimana untuk Mengetahui Jika Seseorang Menyekat Anda di TikTok?

Berfikir tentang cara untuk mengetahui sama ada seseorang menyekat anda di TikTok? Ikuti kaedah ini:
 

1. Semak Senarai Mengikuti

Langkah 1: Navigasi ke ikon profil halaman utama anda dan pilih Mengikuti.

Langkah 2: Masukkan keseluruhan nama pengguna dalam bar carian.Langkah 3: Jika akaun mereka tidak dipaparkan dalam senarai Mengikuti anda, mereka mungkin telah menyekat anda.
 

2. Semak Mesej dan Komen

Teknik lain untuk mengetahui ialah mencari kenyataan terdahulu yang anda buat pada siaran mereka. Cuba lihat bahan sebaik sahaja anda menemuinya dengan menatal ke bawah. Jika anda tidak dapat melihatnya, ia adalah isyarat merah yang menunjukkan bahawa anda mungkin telah disekat. Anda juga boleh menyemak mesej anda untuk menyemak semula. Anda boleh menyemak akaun mereka tanpa nama jika anda ragu-ragu, mereka telah menyekat anda.


Cuba Ikuti Mereka

Langkah 1: Navigasi ke halaman Carian TikTok.

Langkah 2: Taip nama pengguna akaun.

Langkah 3: Jika anda cuba mengikuti mereka dan menerima mesej "anda tidak boleh mengikuti pengguna ini," ini bermakna mereka telah menyekat anda di TikTok.
Bahagian 3: Apa Berlaku Apabila Seseorang Menyekat Anda di TikTok?

Jika anda dihalang daripada mengakses akaun mereka, bio dan video mereka akan disembunyikan dan anda akan ditunjukkan mesej "Anda tidak dapat melihat video orang ini disebabkan tetapan privasi pengguna pada akaun mereka." Walau bagaimanapun, ia tidak selalu membayangkan bahawa anda dilarang; sesetengah akaun disembunyikan daripada semua orang kecuali beberapa pengguna terpilih. Berikut ialah perkara yang berlaku apabila seseorang menyekat anda di TikTok:


1: Orang tersebut Hilang daripada Senarai Mengikuti

Apabila seseorang menyekat anda di TikTok; anda tidak dapat melihatnya lagi dalam senarai berikut kami. Selain senarai berikut, siaran mereka akan berhenti datang ke suapan anda dan walaupun anda cuba mengakses akaun mereka, anda tidak akan dapat mengaksesnya.


2: Mesej daripada Akaun tersebut Lenyap

Anda tidak boleh menghantar mesej kepada seseorang lagi jika mereka telah menyekat anda. Walaupun mesej anda akan mendapat tanda biru, ia tidak akan dihantar ke bahagian penerima jika mereka telah menyekat anda. Lebih-lebih lagi, mesej mereka sebelum ini juga akan hilang.


3: Anda Tidak Dapat Mengikuti Mereka

Sebaik sahaja anda disekat oleh seseorang di TikTok, anda tidak boleh mengikuti mereka lagi. Walaupun anda cuba mengikuti mereka, anda tidak boleh kerana dasar privasi TikTok akan menyekat anda daripada berbuat demikian.


Bahagian 4: Apakah Nampaknya Apabila Seseorang Menyekat Anda di tiktok?

apabila seseorang menyekat anda di TikTok, anda tidak akan dapat melihat bio, video dan orang yang mereka ikuti. TikTok tidak membenarkan anda mengikuti akaun itu jika mereka menyekat anda. Selain itu, anda berhenti menerima mesej dan pemberitahuan daripada akaun tertentu itu.


Selain itu, anda terhad kepada pemesejan, mengulas atau menandai akaun yang telah menyekat anda. Jadi anda tidak berdaya dalam senario itu kerana dasar privasi TikTok tidak membenarkan anda berinteraksi dengan akaun tersebut.


Bahagian 5: Mengapa Orang Menyekat Pengguna Di TikTok?

TikTok ialah laman media sosial yang digunakan ramai pengguna untuk membina kerjaya mereka sebagai influencer. Sebagai influencer, ramai individu mencipta video dan bahan untuk menghiburkan dan mempengaruhi pengikut mereka. Semasa proses ini, individu cenderung menghasilkan bahan yang tidak sesuai yang mungkin menyinggung perasaan ramai pengikut. Ini adalah sebab utama mengapa individu menyekat satu sama lain.


Bukan rahsia lagi ramai pengguna TikTok mempromosikan barangan dan perkhidmatan pelbagai syarikat. Mereka juga mungkin memasarkan rangkaian produk mereka. Ini adalah satu lagi sebab mengapa individu diharamkan. Oleh kerana TikTok ialah platform untuk individu daripada pelbagai budaya, kewarganegaraan dan latar belakang, mereka mungkin tidak bersetuju dengan perkara yang dipasarkan. Menyekat adalah satu-satunya kaedah untuk mengelak daripada melihat iklan tersebut.

Dalam keadaan tertentu, pengguna TikTok melanggar norma komuniti dan mungkin memuat naik maklumat yang tidak sesuai, tidak sensitif dan menjijikkan. Ini adalah alasan yang mencukupi untuk orang ramai mempertimbangkan untuk menyekat seseorang. Jika anda mendapati seseorang menghantar maklumat lucah, ada ubatnya. Anda boleh melaporkan akaun tersebut kepada kakitangan TikTok dan kemudian menyekat mereka.


Bahagian 6: Bagaimana Saya Sekat TikTok pada Telefon Anak Saya?

Jika anda ingin menyekat TikTok pada anak anda atau telefon orang lain, anda memerlukan apl kawalan ibu bapa profesional. Jika anda mahukan aplikasi sedemikian, kami tidak boleh memikirkan pilihan yang lebih baik daripada aplikasi Kawalan Ibu Bapa AirDroid.


Aplikasi Kawalan Ibu Bapa AirDroid ialah alat untuk memastikan anak-anak anda selamat di dalam dan di luar rumah serta membantu mereka dalam membangunkan tabiat digital yang baik. Ia mempunyai ciri hebat seperti memantau dari jauh persekitaran telefon anak anda, pengurusan masa skrin, permainan, larangan aplikasi, pemberitahuan penyegerakan dan SMS, penjejakan kedudukan, penggera pantas dan banyak lagi.


Ciri-ciri utama:

  •  Ibu bapa mungkin memantau dari jauh apa yang dilakukan oleh anak mereka pada gajet mereka.
  •  Anda boleh mengatur masa penggunaan skrin dan aplikasi yang munasabah, menghalang kanak-kanak daripada terpengaruh dengan alat elektronik. 
  • Anda boleh menyemak penggunaan alat harian dan mingguan anak anda pada papan pemuka. 
  • Anda boleh mengawal masa atau tempoh yang boleh diakses dengan mudah pada peranti anak anda, menetapkan jumlah masa skrin atau membuat sekatan untuk aplikasi tertentu. 
  • Kamera Jauh dan Audio Sehala membolehkan anda memerhati dan mendengar persekitaran anak-anak anda dari jauh menggunakan peranti mudah alih mereka.

 

Untuk menyekat TikTok pada telefon anak anda menggunakan aplikasi Kawalan Ibu Bapa AirDroid, ikut langkah berikut:

Langkah 1. Pasang Apl Kawalan Ibu Bapa AirDroid pada telefon pintar anda.


Langkah 2. Anda akan dibawa ke skrin pendaftaran apabila anda melancarkan Kawalan Ibu Bapa AirDroid pada telefon pintar anda. Buat akaun dan kemudian log masuk.

Langkah 3. Pasang AirDroid Kids pada peranti sasaran. Selepas pemasangan, jalankan AirDroid Kids dan konfigurasikan tetapan telefon tertentu. Kemudian, untuk mengikat peranti, masukkan kod berpasangan. Anda kini boleh melihat skrin telefon anak anda.

Langkah 4. Pergi ke Had Penggunaan dalam apl dan tatal ke bawah untuk mencari TikTok atau cari mengikut nama. Untuk mengalih keluar apl, tekan - dan kemudian tekan Padam di sebelah kanan untuk menyekat TikTok selamanya.


😎 Akhir Kata:

Pilihan untuk menyekat seseorang adalah penting untuk tujuan TikTok memastikan setiap orang mempunyai pengalaman yang baik menggunakan program ini. Ia mungkin memburukkan jika seseorang menggunakannya terhadap anda. Walau bagaimanapun, diharapkan anda mendapat jawapan untuk "Cara Tahu Jika Seseorang Menyekat Anda di TikTok" selepas membaca artikel ini. Selain itu, anda adalah disyorkan menggunakan aplikasi Kawalan Ibu Bapa AirDroid untuk menyekat apl TikTok pada telefon pintar anak anda atau orang lain.

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram