Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Daftar Pangkalan Data Padu Malaysia

Bagaimana Daftar Padu Malaysia


Cara Daftar Pangkalan Data Padu Malaysia


PADU, hab pangkalan data pusat Malaysia, telah dilancarkan pada 2 Januari 2024 dengan matlamat awal untuk menyebarkan subsidi yang disasarkan, antara lain. Semak juga di πŸ‘‰ Padu Malaysia.


Ini bermakna pada masa hadapan, data dalam PADU akan digunakan sebagai rujukan untuk semua bentuk bantuan kerajaan, justeru mengapa anda perlu mendaftarkan diri anda di dalamnya.


Untuk membantu anda dengan itu, berikut adalah panduan langkah demi langkah untuk mendaftar di PADU;


Cara Mendaftar PADU

Langkah 1 : Pergi ke laman web rasmi PADU, dan klik pada butang ‘Daftar Sekarang (daftar sekarang)’.


Cara Daftar Pangkalan Data Padu Malaysia

Langkah 2 : Isikan semua maklumat peribadi yang diperlukan.


Cara Daftar Pangkalan Data Padu MalaysiaTip cepat; bahagian poskod perlu diisi dengan poskod pada IC anda, bukan poskod yang anda tinggal sekarang.

Langkah 3 : Masukkan kata laluan satu kali (OTP) yang telah dihantar ke telefon bimbit anda.


Cara Daftar Pangkalan Data Padu MalaysiaLangkah 4 : Tetapkan kata laluan anda. Kata laluan anda mestilah sekurang-kurangnya lapan aksara, dengan gabungan huruf besar dan huruf kecil, nombor dan aksara khas seperti !@#$%^&.


Cara Daftar Pangkalan Data Padu Malaysia

Langkah 5 : Imbas kod QR pada skrin anda untuk meneruskan ke langkah seterusnya, iaitu mengesahkan identiti anda melalui proses e-KYC.

Ikut arahan yang anda lihat pada skrin anda. Langkah pertama ialah mengambil gambar MyKad anda, depan dan belakang.

Pastikan gambar MyKad anda menyala dengan baik, tanpa silau atau kabur yang kelihatan.

Seterusnya, anda akan diminta untuk mengambil swafoto diri anda sendiri. Sekali lagi, pastikan anda berdiri di lokasi yang terang untuk gambar.

Dan proses e-KYC anda telah selesai! Walaupun halaman terakhir e-KYC mungkin menyatakan bahawa pengesahan mungkin mengambil masa sehingga tiga hari, Rafizi telah menyatakan dalam catatan X (dahulunya Twitter) bahawa proses pengesahan boleh diselesaikan dalam masa kurang daripada lima minit.

Tip cepat: tidak berada di tempat yang sesuai untuk melakukan e-KYC anda? Tiada masalah! Anda boleh memilih untuk melakukan e-KYC kemudian, jika anda mahu. Cuma klik pada butang ‘Seterusnya’ untuk menyimpan butiran anda, dan anda boleh log masuk untuk meneruskan dari tempat anda berhenti.

Langkah 6 : Setelah anda selesai menggunakan e-KYC anda, proses pendaftaran anda telah selesai. Sekarang anda hanya perlu menunggu e-KYC untuk mengesahkan identiti anda, dan anda akan berjaya mendaftar untuk PADU.


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram