Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet

Bagaimana Membuat Laporan Kehadiran di Google Meet

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet


Penggunaan panggilan video semakin meningkat. Hampir setiap syarikat dan orang lain di luar sana menggunakan Zoom, Microsoft Teams atau Google Meet. Seperti saya juga, jika anda lebih suka Google Meet, anda boleh mendapatkan pengalaman baru dalam sambungan Google Meet. Sambungan Google Meet Chromium membolehkan pengguna menambah Papan Putih (White Board), membuat laporan kehadiran dan banyak lagi fungsi lain tanpa perlu bersusah payah. Semak di πŸ‘‰ Google Meet.


Jika anda kerap membuat atau menghadiri webinar Google Meet berbayar atau menganjurkan pertemuan dengan sekumpulan besar peserta, anda boleh menggunakan sambungan Google Meet untuk membuat laporan kehadiran dalam Google Sheet. Amalan ini membantu anda menjejaki semua pengguna yang menghadiri panggilan Google Meet.


GUNAKAN GOOGLE MEET EXTENSION

Seperti yang dinyatakan sebelum ini, anda boleh memperkasakan pengalaman Google Meet dengan beberapa fungsi menggunakan sambungan Google Meet. Disini kita akan merangkumkan tiga sambungan Google Meet yang membolehkan anda membuat laporan kehadiran dengan segera. 


Mari mulakan dengan sambungan Kehadiran Meet.


1. Temui Kehadiran

Sambungan ini berasaskan Chromium. Maksudnya, mereka akan berfungsi dengan penyemak imbas Chrome dan penyemak imbas Chromium lain seperti Microsoft Edge, Opera, Brave dan Vivaldi. Sekarang ikuti langkah di bawah untuk menyediakan dan menggunakan sambungan Kehadiran Meet.


Langkah 1: Buka penyemak imbas Chrome dan pergi ke Chrome Web Store di web. Sila layari πŸ‘‰ Chrome Web Store


Langkah 2: Cari Kehadiran Meet dan muat turun sambungan ke penyemak imbas.πŸ‘‰Muat turun Kehadiran Meet untuk Google Meet


Langkah 3: Anda akan melihat ikon sambungan kecil dalam bar menu penyemak imbas, mencadangkan pemasangan yang berjaya.


Langkah 4: Lawati Google Meet di web dan mulakan mesyuarat biasa anda.

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet


Langkah 5: Apabila semua orang telah menyertai webinar Meet, anda boleh mengklik pada tab Butiran mesyuarat.


Menu berikut akan menunjukkan beberapa pilihan untuk membuat laporan kehadiran daripada peserta. Ciri-ciri tersebut termasuk mencipta Hamparan baharu, matikan koleksi Kehadiran, skrol automatik melalui peserta dan kehadiran snap shot.

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet


Sambungan ini juga disertakan dengan versi Premium dan membolehkan anda membandingkan senarai bilik darjah anda dengan peserta Meet. Anda boleh tahu siapa yang tidak hadir kali ini berbanding pertemuan yang lepas. Versi premium berharga $2.5 sebulan.


Langkah 1: Lawati Web Chrome Store dan muat turun Pengumpul Kehadiran Google Meet menggunakan pautan di bawah. Sila semak di Muat turun Pengumpul Kehadiran Google Meet


Langkah 2: Selepas pemasangan berjaya, anda akan menemui sambungan dalam bar menu.


Pada kali seterusnya anda berada di tengah-tengah Google Meet dan ingin mengambil laporan kehadiran, klik pada sambungan.

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet

Anda akan mempunyai pilihan untuk mengimbas semula senarai Google Meet dan memuat turun fail .csv ke peranti daripada menu berikut.


Selepas proses muat turun berjaya, hanya buka fail dan anda akan melihat tarikh, masa, bilangan ahli dengan nama dalam helaian Excel.

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet


3. Kehadiran Google Meet

Proses untuk memuat turun dan memasang sambungan kekal sama dengan yang di atas. Sambungan Kehadiran Google Meet bertujuan untuk guru yang terpaksa beralih ke kelas dalam talian dengan pantas dan memerlukan cara mudah untuk mengambil kehadiran semasa Google Meet. Semasa anda memulakan Meet anda, anda boleh memasukkan senarai jemputan yang dijangka dan sambungan akan mengesan secara automatik orang yang menyertai panggilan dan tempoh keberadaan mereka. Anda boleh menyimpan berbilang senarai kelas (yang dikongsi dengan semua peranti anda).

Cara Membuat Laporan Kehadiran dalam Google Meet


😎Nota: Sambungan merekodkan butiran seperti pelajar yang hadir, masa ketibaan mereka dan tempoh mereka berada dalam mesyuarat. Semua maklumat itu akan muncul dalam laporan HTML yang sangat kemas. 

Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram