Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

15 Aplikasi Antivirus Terbaik dan Aplikasi Anti-Malware Terbaik untuk Android

Aplikasi Antivirus Untuk Android

15 Aplikasi Antivirus Terbaik dan Aplikasi Anti-Malware Terbaik untuk Android
Image Source: SafetyDetective.com


"Aplikasi Android Antivirus" masih tetap menjadi salah satu jenis aplikasi yang paling popular di Android. Secara amnya, anda tidak memerlukan aplikasi antivirus jika anda menggunakan smartphone dengan berhati-hati dan cara yang selamat, hanya muat turun aplikasi dari Play Store, dan pastikan tetapan keselamatan anda diaktifkan. Tetapi, harus diingatkan ada yang suka bermain dengan HP dengan membuka laman web atau suka download perisian dan aplikasi yang tidak diketahui tahap keselamatan dan kesahihan maklumatnya. 


Diharapkan anda tidak melakukan perkara-perkara tersebut. Terdapat banyak aplikasi antivirus yang tidak diketahui tahap keselamatannya di luar sana. Walaupun aplikasi ini untuk  sesetengah orang mungkin ianya tidak diperlukan, ada baiknya mengetahui tahap keselamatan aplikasi tersebut sebelum menggunakannya. Berikut adalah aplikasi antivirus dan anti-malware terbaik untuk Android. kesemuanya adalah harga terkini pada Januari 2021. Sila semak di πŸ‘‰ Safety Detectives blog.


15 Aplikasi Antivirus Terbaik dan Aplikasi Anti-Malware Terbaik untuk Android


1. Avira

2. Avast Antivirus

3. AVG Antivirus

4. Bitdefender Free Antivirus

5. Web Dr. Security Space

6. ESET Mobile Security

7. Kaspersky Mobile Antivirus

8. Lookout Security dan Antivirus

9. Malwarebytes Security

10. McAfee

11. Norton

12. 360 Security

13. Sophos Antivirus

14. Trend Micro Antivirus 

15. Google Play Protect


1. Avira

Harga: Percuma / $$ 7,49- $ 26,99 setahun


Avira adalah salah satu aplikasi antivirus yang lebih baru. Ia berkembang dengan cepat sejak tahun lalu. Aplikasi ini dilengkapi dengan asas, termasuk imbasan peranti, perlindungan masa nyata, imbasan kad SD luaran, dan banyak lagi. Yang ini juga dilengkapi dengan VPN untuk menambahkan tahap keselamatan. Beberapa ciri lain termasuk sokongan anti-pencurian, pengimbasan privasi, senarai hitam, dan bahkan ciri pentadbir peranti. Ia jauh lebih ringan daripada aplikasi seperti Norton dan yang lain. Versi percuma berfungsi untuk perkara asas. Versi premium merangkumi harga tiga peringkat yang menambah perkara seperti VPN yang disebutkan di atas, penjanaan kata laluan, kemas kini pangkalan data virus yang lebih kerap dan banyak lagi.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


2. Avast Antivirus

Harga: Percuma / $ 19.99- $ 39.99 setahun


Avast Mobile Security adalah salah satu aplikasi antivirus yang paling popular di mana-mana platform. Ia mempunyai lebih daripada 100 juta muat turun dan banyak ciri. Beberapa ciri termasuk pemindaian antivirus klasik, applock, penyekat panggilan, sokongan anti-pencurian, peti besi foto, dan bahkan firewall untuk peranti Android yang di-rooting. Itu menjadikannya alat yang sangat baik walaupun anda tidak memerlukan bahagian antivirus dengan kerap. Terdapat juga beberapa ciri penggalak, tetapi seperti biasa anda harus menjauhinya. Versi percuma dilengkapi dengan kebanyakan ciri dan disokong oleh iklan. Versi premium dilengkapi dengan lebih banyak ciri keselamatan, tanpa iklan, dan versi yang paling mahal juga merangkumi VPN.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


3. AVG Antivirus Percuma

Harga: Percuma / $ 19.99- $ 39.99 setahun


AVG adalah nama besar lain di ruang aplikasi antivirus. Sebenarnya, ia pada dasarnya sama dengan AVAST. AVAST sebenarnya membeli AVG pada tahun 2016. Oleh itu, pengalaman serupa di kedua-dua aplikasi antivirus. Anda boleh mengimbas telefon anda dan mencari kemungkinan kelemahan dengan cara yang sama. Yang ini mempunyai penjejakan anti-pencurian melalui Peta Google, tetapi tidak mempunyai ketersediaan firewall yang di-root seperti AVAST. Oleh itu, mereka cukup berbeza untuk menjadi produk yang berbeza. Pastikan anda mengelakkan ciri sampah seperti peningkatan telefon kerana ia tidak berfungsi. Tahap harga dan ciri premium serupa dengan AVAST.


MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


4. Antivirus Percuma Bitdefender

Harga: Percuma (Free)


Bitdefender Antivirus adalah salah satu daripada beberapa aplikasi antivirus yang sebenarnya percuma. Ia tidak banyak berubah selama ini. Ia menawarkan ciri pengimbasan asas, antara muka sederhana, prestasi pantas, dan tanpa konfigurasi. Ini sangat bagus untuk keperluan super asas. Yang benar-benar dilakukan adalah mengimbas barang dan kemudian duduk di sana dan tunggu untuk mengimbas barang lagi. Terdapat aplikasi Bitdefender yang lebih besar dan lebih mendalam. Namun, kami berpendapat yang ini lebih baik bagi mereka yang hanya mahukan sesuatu yang sederhana. Ia juga percuma tanpa pembelian atau langganan dalam aplikasi. Walaupun begitu, ada iklan.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


5. Dr. Web Security Room

Harga: Percuma / $ 8 setahun / $ 16 setiap 2 tahun / $ 89 seumur hidup


Dr Web adalah salah satu aplikasi antivirus dan anti-malware lama. Ini memiliki sekumpulan fitur yang layak, termasuk pindaian cepat dan penuh, perlindungan dari ransomware, ruang korantin, dan bahkan statistik. Seiring dengan itu, ia mempunyai ciri anti-kecurian, penyaringan panggilan dan SMS, penyaringan URL, kawalan ibu bapa, firewall, dan banyak lagi. Ia juga agak murah. Ia berharga $ 8- $ 16 untuk satu hingga dua tahun. Terdapat juga lesen seumur hidup dengan harga $ 89. Lesen seumur hidup agak mahal, tetapi ini adalah peluang untuk melepaskan diri dari langganan bulanan jika anda mahu.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


6. ESET Mobile Security dan Antivirus

Harga: Percubaan percuma / $ 1,99 sebulan / $ 14,99 setahun


ESET adalah nama besar lain di dunia antivirus dan anti-malware. Ia mempunyai sekumpulan ciri yang baik, termasuk imbasan, sokongan anti-pencurian, ciri juruaudit keselamatan, penjadualan imbasan, dan banyak lagi. Proses penyediaan agak mengganggu. Ini adalah salah satu daripada beberapa yang memerlukan alamat e-mel. Jika tidak, ia berfungsi dengan baik. Anda mendapat percubaan satu bulan percuma semasa pemasangan. Dari sana, harganya $ 1,99 sebulan atau $ 14,99 setahun. Ia tidak terlalu berat seperti AVAST atau AVG, tetapi lebih berat daripada CM Security Lite atau Bitdefender. Ambil maklumat itu untuk apa yang bernilai.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


7. Kaspersky Mobile Antivirus

Harga: Percuma / $ 3,99- $ 14,99 sebulan / $ 19,99- $ 149,99 setahun


Kaspersky adalah salah satu aplikasi antivirus yang paling popular. Ia mempunyai versi percuma dan pro. Kedua-dua versi menawarkan penyekat SMS dan panggilan, imbasan, kemas kini virus, dan anti-pencurian. Versi premium menambah perkara seperti perlindungan masa nyata, applock dan banyak lagi. Sudah tentu, kedua-dua versi mempunyai perisian mengimbas perisian hasad dan sebagainya Tidak seberat aplikasi antivirus terbesar. Selain itu, ia tidak mempunyai ciri-ciri penggalak jahat yang tidak berfungsi. Senang melihat aplikasi antivirus yang menggandakan tujuannya daripada cuba membentangkan perkara yang tidak masuk akal. Harga langganan agak murah jika anda hanya memerlukan sokongan untuk satu peranti. Terdapat tahap pilihan untuk lima peranti dan sepuluh peranti yang boleh menjadi sangat mahal.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


8. Lookout Security & Antivirus

Harga: Percuma / $ 4- $ 10 sebulan / $ 40- $ 100 setahun


Lookout adalah satu lagi aplikasi antivirus dan anti-malware yang popular. Ia terpasang di banyak peranti, terutama pada pembawa seperti T-Mobile. Ia membuat asasnya cukup baik. Itu merangkumi imbasan, perlindungan pancingan data, perlindungan perisian hasad, ciri anti pencurian dan banyak lagi. Ia juga dilengkapi dengan beberapa barang unik seperti perlindungan identiti, insurans identiti, dan pengimbasan WiFi. Itu memberikan sedikit perspektif yang berbeza daripada kebanyakan aplikasi antivirus. Terdapat dua tahap perlindungan. Yang pertama adalah barang yang cukup standard dengan harga $ 4 sebulan. Tahap $ 10 yang lebih tinggi menambah $ 1 juta insurans pencurian identiti, pemantauan identiti, dan beberapa ciri lain. Satu-satunya bahagian yang menjengkelkan ialah anda memerlukan akaun sebelum aplikasi melakukan apa-apa.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


9. Malwarebytes Security

Harga: Percuma / $ 1,49 sebulan / $ 11,99 setahun


Malwarebytes adalah salah satu aplikasi antivirus yang paling popular di Windows. Versi mudah alih juga bagus. Ia mempunyai pangkalan data virus yang diperbaharui secara agresif, sokongan untuk perisian hasad dan ransomware, pelacak kebenaran, dan banyak lagi. Ia bahkan dapat mengimbas mesej di WhatsApp, Facebook, SMS, dan lain-lain untuk pautan yang berpotensi berbahaya. Sudah tentu, ia melakukan perkara biasa seperti mengimbas juga. Aplikasi ini kelihatan bagus, berfungsi dengan baik, dan tidak terlalu berat seperti yang lain. Ia juga berpatutan pada harga $ 1,49 sebulan atau $ 11,99 per tahun.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


10. McAfee Mobile Security

Harga: Percuma / $ 2,99- $ 9,99 sebulan / $ 29,99- $ 79,99 setahun


McAfee adalah salah satu nama terbesar dalam aplikasi antivirus. Ia juga antara yang paling berat. Aplikasi ini merangkumi ciri pengimbasan, anti-pencurian, anti-spyware, dan penguncian keselamatan. Selain itu, ia dapat mengambil gambar pencuri telefon anda yang berpotensi, merakam lokasi ke awan sebelum telefon dimatikan, dan banyak lagi perkara yang berguna. McAfee juga mempunyai pelbagai aplikasi mandiri untuk perkara lain. UI sudah lama dan kelihatan tidak bagus. Selain itu, ia mempunyai ciri penggalak telefon yang tidak berfungsi dan memerlukan pembuatan akaun untuk menjadi profesional. Bahagian antivirus aplikasi berfungsi dengan baik dan beberapa ciri tersier bagus. Langganan peringkat bawah menambah sandaran foto dan video, loker aplikasi, dan perlindungan Internet. Yang lebih mahal menambah perlindungan tambahan untuk perkara seperti perbankan dalam talian.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


11. Norton 360

Harga: Percuma / $ 14,99 - $ 49,99 setahun


Norton 360 mempunyai naik turun. Bayangkan betapa teruknya keadaan ini jika kita meletakkannya di sini. Aplikasi ini mempunyai banyak ciri asas, termasuk perlindungan dari perisian hasad, perisian intip, dan perkara buruk lainnya. Ciri tambahan termasuk menjimatkan lokasi peranti ketika bateri rendah, perlindungan masa nyata, ciri anti-kecurian, dan banyak lagi. Ini adalah salah satu pilihan yang lebih baik dalam aplikasi antivirus. Walau bagaimanapun, pilihan $ 49.99 per tahunnya merangkumi VPN dan monitor web gelap. Terdapat satu lagi pilihan $ 104,99 per tahun yang merangkumi sokongan sehingga lima peranti jika anda memerlukannya. Jujur, jika anda tidak memerlukan VPN, $ 14.99 per tahun adalah yang kami cadangkan.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


12. Safe Security

Harga: Percuma / $ 1,99 sebulan / $ 15 setahun / $ 47,16 seumur hidup


Safe Security (sebelumnya Keselamatan 360) adalah beg campuran. Sebilangan barang keselamatannya sebahagian baik dan sebahagian lagi kurang baik. Aplikasi ini mengimbas aplikasi anda untuk kemungkinan aktiviti malware, walaupun kadar penemuannya sedikit lebih tinggi daripada yang kami percayai. Facebook buruk dan semuanya, tetapi ia belum menjadi perisian hasad. Walau apa pun, ini adalah aplikasi antivirus super asas yang baik yang akan melakukan imbasan dan menunjukkan kemungkinan kelemahan anda. Aplikasi ini juga mempunyai banyak ciri penggalak telefon dan pemecut telefon. Sebaiknya jangan menggunakan ciri tersebut sama sekali kerana ia tidak berfungsi dan akan menjadikan telefon anda berprestasi lebih buruk. Selain itu, ia agak murah dan salah satu dari sedikit yang menawarkan lesen seumur hidup.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


13. Sophos Intercept X For Mobile

Harga: Percuma


Sophos adalah salah satu aplikasi antivirus dan anti-malware kegemaran kami untuk Android. Ini merangkumi semua perkara asas seperti perlindungan malware, pengimbas virus, penapisan web, perlindungan aplikasi, perlindungan pencurian, keselamatan Wi-Fi, dan semua jenis barang lain. Ia melakukan semua ini secara percuma, tanpa iklan, dan tidak termasuk fungsi penggalak sampah yang sebenarnya tidak berfungsi. Fungsi selamat kata laluannya serasi dengan KeePass dan bahkan dilengkapi dengan fungsi pengesah untuk pengesahan pelbagai faktor. Kami tidak mengesyorkan aplikasi antivirus kepada orang lain, tetapi jika anda ingin memilikinya, cubalah yang pertama.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


14. Trend Micro Antivirus 

Harga: Percuma / $ 4,99 sebulan / $ 19,99 setahun


Trend Micro adalah pilihan keseluruhan yang baik untuk aplikasi antivirus. Ia memaparkan perkara biasa seperti imbasan peranti di mana ia memeriksa sama ada aplikasi adalah perisian hasad atau tidak. Seperti kebanyakannya, ciri terbesarnya adalah yang kedua. Itu termasuk pencegahan aplikasi berbahaya, fungsi keselamatan web, pemeriksa WiFi awam, dan fungsi keselamatan untuk transaksi kewangan. Tidak seperti aplikasi antivirus lain yang memeriksa perisian hasad dan kemudian melakukan banyak perkara rawak. Ia cenderung berada tepat di ruang kemudi. Beberapa fungsi tersedia secara percuma, tetapi langganan $ 4,99 sebulan atau $ 19,99 per tahun (disyorkan jika anda mendapatkannya) diperlukan untuk mendapatkan semua barangan menarik.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!15. Google Play Protect

Harga: Disertakan dengan Android


Google Play Protect adalah aplikasi antivirus Android. Ia mengimbas aplikasi pada peranti anda dan kemudian membandingkannya dengan versi aplikasi Google Play. Ini memberitahu anda jika kedua-duanya tidak sama. Ini digabungkan dengan perlindungan yang ada di Google Play mewujudkan penghalang keselamatan yang sangat baik. Selain itu, percuma, mungkin sudah ada di peranti anda, dan anda tidak perlu melakukan apa-apa untuk menggunakannya. Ini bersama dengan akal sehat berfungsi lebih baik dan lebih baik untuk peranti anda daripada pada dasarnya aplikasi antivirus, tidak kira syarikat mana yang membuatnya. Ini juga akan menjimatkan sumber daya yang berharga dengan satu aplikasi yang berjalan di latar belakang. Tekan butang di bawah untuk maklumat lebih lanjut. Semak di Google Play Help.


πŸ‘‰MUAT TURUN DI GOOGLE PLAY!


Comments

 1. Banyak rupanya, biasa ramai guna Norton dan McAfee tu kann...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haah Sis...boleh pilih mana yg sesuai...Norton dan McAfee pun ok...

   Delete
 2. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram