Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Tukar Nama Post Entri dan Tajuk Blog Akan Lebih SEO

Cara Menukar Membuat Tajuk Post Supaya Lebih SEO

Tukar Nama Post Entri dan Tajuk Blog Akan Lebih SEO

Blogger memaparkan tajuk blog yang pertama yang asal (Nama Blog), diikuti dengan nama entri anda (tajuk entri ). Anda mungkin tak mengetahui dan perasan bagaimana ia memainkan peranan dalam SEO. 

Adalah penting untuk nama entri itu terpapar sebelum nama blog anda, terutama apabila ia datang daripada hasil carian Google. Belajar bagaimana untuk membuat tajuk post muncul terlebih dulu (pertama) supaya blog anda boleh tersenarai dalam lebih banyak trafik dari enjin carian.


Tukar Nama Post Entri dan Tajuk Blog Akan Lebih SEO
Contoh Search Results Google:


Kerana anda mahu blog anda untuk dipaparkan pada hasil carian google. Dengan cara ini lebih ramai orang akan klik pada link anda apabila mereka membuat carian kat Google kerana tajuk pos adalah lebih relevan daripada nama pos anda.


1. Log masuk ke akaun blogger, selepas tu klik dan scroll ke bawah drop down menu.


2. Selepas tu sila pilih "Template".3. Sekarang pilih "EDIT HTML".4. Kemudian klik butang "Proceed".Cari tag ini <title><data:blog.pageTitle/></title>Seterusnya anda perlu copy semua kod di bawah dan paste untuk menggantikan kod diatas,


<b:if cond='data:blog.pageType == "index"'> <title><data:blog.title/></title> <b:else/> <title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> </b:if>


5. Klik "Save template".


***Nota : Selepas beberapa hari setelah Google Index,insya allah rank blog you all akan lebih baik dan trafik akan bertambah.

Kaedah guna meta tag merangkumi title,description dan keywords telah mati (masih boleh digunakan dalam kes tertentu sahaja).

***Sila Rujuk Video ini Oleh Matt Cutts (Google Engineer - Web Spam Team)
Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram