Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Cara Buat Anchor Text & Anchor Links SEO

Anchor Text Link

Anchor text : adalah watak-watak boleh dilihat dan kata-kata yang memaparkan hyperlink apabila menghubungkan kepada dokumen lain atau lokasi di web. Dalam frasa " HM merupakan sumber tutorial, tetapi sebenarnya mengambil BH kepada peristiwa, " dua bentuk yang anchor teks unik wujud untuk dua link yang berbeza: " HM " adalah teks menunjuk kepada http://www.hmetro.com.my/ , manakala " BH adalah peristiwa".

Enjin carian menggunakan teks ini untuk membantu menentukan hal perkara yang berkait kepada dokumen . Dalam contoh di atas , pautan akan memberitahu enjin carian bahawa apabila pengguna mencari " BH ", berpendapat bahawa http://www.bharian.com.my/ adalah laman berkaitan bagi istilah " BH " dan bahawa http://www.bharian.com.my/ berkaitan dengan " HM adalah bersangkut paut. " Jika banyak laman web berkaitan dan bahawa laman tertentu adalah relevan untuk satu set istilah, halaman yang boleh menguruskan untuk kedudukan yang baik walaupun terma BUKAN dinyatakan di dalam teks sendiri.

Satu persoalan yang menarik mengenai kedua-duanya, dan mengikut apa yang telah dilakukan beberapa ujian dan penyelidikan terhadapnya. Perkara ini memang berkaitan dengan pautan anchor , dan sama ada web crawler akan indeks hanya sebahagian dari sesuatu laman web jika ada dibuat melalui pautan berlabuh (anchor link) .

Anchor Link vs Anchor Text
Sebelum terjun ke dalam topik ini secara terperinci , saya ingin menunjukkan perbezaan di antara anchor link dan anchor text.


Anchor Text Link Carian Google

SEO yang baik boleh memberitahu anda adakah ianya anchor text - perkataan sebenar yang anda gunakan semasa hyperlinking ke laman web lain atau laman web dalaman. Untuk jangkamasa yang panjang, teks sauh telah diketahui ada kesan SEO dengan memadankan pautan balik ke kata kunci secara terang-terangan.

Pautan berlabuh adalah berbeza. Adakah anda pernah klik pautan , hanya untuk menonton beban halaman dan segera melompat ke tempat yang paling relevan pada halaman? Jika anda lakukan, anda klik link berlabuh.

Anchor Link : Bagaimana ianya berfungsi
Anda sentiasa boleh memberitahu anda cari pada pautan berlabuh(anchor text) jika anda melihat URL dan dengan tanda pound ( #) dan perkataan selepas itu. Sebagai contoh (sampel sahaja, pautan yang tidak berfungsi ):

http://www.belajarblogging.com/Sample-page # Anchor
URL ini memberitahu browser pertama kali memuatkan halaman tersebut, dan kemudian bergerak menjadi pra- ditentukan lokasi bergerak ke bahagian atas atau utama sebenar, bergantung kepada berapa jauh ke bawah laman terbabit . Bagaimana ia tahu di mana untuk menambatnya ?

Sebelum memasang URL di atas, anda perlu untuk menentukan apa titik utama pada laman ini . Ini dilakukan dengan menggunakan "nama " tag . Untuk berbuat demikian, memberikan nilai kepada "nama" yang sama dengan " Anchor " dalam URL di atas.

Contoh Anchor Kod:
Contoh <a name="Anchor"> Anchor Point </ a>
Dalam contoh ini, anchor akan menunjukkan di lokasi pada halaman yang di mana frasa "Contoh Anchor Point" itu diletakkan. Ini adalah arahan HTML agak asas bahawa walaupun yang paling tidak berpengalaman webmaster ( walaupun dengan pengetahuan HTML sangat terhad) boleh digunakan fungsinya.


Comments

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram