Penulisan SEO: Tip, Alat dan Teknik

Image
Tip Menulis Konten SEO untuk Beginners Pengertian Penulisan SEO Utama : Penulisan SEO merujuk kepada jenis penulisan yang bertujuan membantu tapak web meningkatkan keterlihatan mereka dalam talian. Lebih 74,000 istilah carian individu sedang ditaip ke dalam Google setiap saat. Penulisan SEO bukan sahaja memperkatakan tentang padanan kata kunci, ia juga melibatkan menawarkan penyelesaian kepada jawapan kepada pertanyaan pengguna atau pembaca tapak web anda. Enam puluh tujuh peratus daripada semua klik pergi ke lima hasil organik pertama. Penulisan SEO membantu meningkatkan peluang halaman untuk mendapat kedudukan tinggi di SERP. Kedudukan di Google SERP dan enjin carian lain bukanlah sesuatu yang mudah. Tetapi tiada siapa yang mengatakan ia mustahil. Dengan alatan dan pengetahuan penulisan SEO yang betul, anda boleh meningkatkan peluang halaman tapak anda untuk mendapat kedudukan di SERP. Baca panduan ringkas ini dan pelajari kepentingan penulisan SEO dan cara melakukannya. Semak juga d

Bengkel Buat Blog dan Website

Membina atau membuat laman web, laman blog sudah menjadi kemestian untuk mereka yang bergelar entrepreneur, niaga secara online untuk promosi produk serta servis mereka.
Adakah anda salah seorang dari mereka?

Jika Ya! saya ada berita baik untuk anda, cuba baca dengan teliti cadangan berikut:

1. Anda seorang usahawan dan masih belum memilki laman web? Sedangkan pesaing anda telah lama memilikinya. Anda dalam risiko...

2. Dan jika sudah ada, adakah laman web anda tiada identiti profesional iaitu hanya menggunakan blogspot,wordpress atau web percuma sahaja? 

3. Jika YA... anda MESTI bertindak sekarang!. Jika tidak pasti anda akan jauh ketinggalan. Anda mesti mempunyai laman web dengan domain sendiri seperti .com, .net, .org, com.my atau org.my (mana yang bersesuaian). Ianya memang sangat sesuai untuk syarikat atau perniagaan anda!

4. Anda ingin memiliki laman web tapi tidak tahu caranya?

5. Anda sudah ada laman web tapi laman web percuma jer.. (seperti blogspot.com, wordpress.com dan sebagainya) Anda sepatutnya memiliki domain laman web .com.my , atau .org.my yang lebih profesional.

6. Anda sudah mengupah orang untuk membinanya tapi sampai sekarang ianya tak siap sehinggakan membazir masa, kos dan laman web anda terbengkalai.

7. Izinkan kami cadangkan jalan penyelesaiannya. Menggunakan cara paling cepat dan murah. Dan anda berurusan dengan pihak yang sebenar-benarnya. Bukan orang tengah!

Program kursus membina laman web dan blog ini sebagai platform bengkel belajar komputer kerana kami ingin memastikan peserta yang hadir telah mempunyai asas pengetahuan penggunaan komputer dan Internet.

Sekiranya anda berminat sila hubungi/sms/whatsapp saya : 
01110818784 (MShahrulnizam) atau komen/pertanyaan/cadangan di Google+

Taklimat sebelum memulakan kelas 

Sebahagian dari peserta anjuran KPAP UTM

Brosur kursus Membina Blog

Comments

  1. Salam, admin ada tak kelas membina blog akan dtg...

    ReplyDelete

Post a Comment

Maklumat yang terkandung dalam laman Blog ini hanya untuk tujuan maklumat umum sahaja.

Kami tidak akan bertanggungjawab ke atas apa-apa kehilangan atau kerosakan termasuk tanpa had, kehilangan atau kerosakan secara langsung atau tidak langsung atau apa-apa kerugian atau kerosakan yang timbul atau sesuatu yang berkaitan dengan penggunaan laman web ini. Dilarang meniru, copy & paste kandungan dalam laman blog ini.

Komen akan ditapis untuk kesejahteraan bersama, spammer tidak dialu-alukan (spammers are not allowed).

Terima Kasih.

The Blogler (Aku Pakar Blogger).

Popular Posts

Apakah Maksud Kelajuan Internet Mbps dan Kbps

Cara Hack Wifi Password Guna Telefon/ Smartphone/ Apps

Bagaimana Ketahui Phone Kena Hacked

Cara Membuka UnLock Pattern Android, PIN Kata Laluan

Cara Padam Akaun Instagram