Perkhidmatan TV Satelit Sirius Akan dilancarkan Akhir November 2019

Perkhidmatan TV Satelit Sirius

Perkhidmatan TV Satelit Sirius Untuk Pelancaran Akhir November 2019

Tempoh TV satelit eksklusif bagi Astro telah berakhir pada Februari 2017. Sejak itu, 4 syarikat telah diberi lesen untuk menyiarkan TV Satelit. Salah satu darinya ialah Smart Digital International Sdn. Bhd.

Tidak lama lagi, Smart Digital International akan memperkenalkan perkhidmatan satelit TV mereka yang diberi nama Sirius, kepada pengguna di Malaysia. Sirius kini masih di fasa pecubaan dan dijangka akan dilancarkan pada bulan November nanti.


Perkhidmatan TV Satelit Sirius Untuk Pelancaran Akhir November 2019

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Khairuddin Abd. Rahman berkata, pengguna akan menikmati langganan secara percuma selama satu tahun sekiranya melanggan Sirius perkhidmatan bermula sejak prapelancaran perkhidmatan sehingga Mei 2020. 

Sirius akan memperkenalkan bulan bayaran serendah RM20 atau langganan langganan setahun hanya RM200 selepas enam bulan dari prapelancaran. Malah pelanggan juga tidak terikat dengan perkhidmatan langganan kontrak.

Walau bagaimanapun, pakej pelancaran Sirius TV kelihatan agak menarik walaupun sebagai syarikat menawarkan langganan 12 bulan secara percuma sebagai pertukaran untuk bayaran satu kali sebanyak RM 299. Walau bagaimanapun, pakej ini hanya akan tersedia untuk pengguna sehingga Mei 2020, dengan menganggap bahawa perkhidmatan mengikut jadual.

Dengan barisan kandungan awal 30 saluran, para pelanggan nampaknya tidak terikat dengan sebarang kontrak berkala. Bagi mereka yang berminat untuk mendaftar untuk Sirius TV, anda nampaknya boleh mendaftar sekarang walaupun proses itu melibatkan kaedah manual bank-in yang kelihatan agak tidak lengkap.

Memandangkan tidak terdapat sebarang maklumat di laman Facebooknya, kami mengesyorkan anda untuk menunggu lebih banyak maklumat yang dikeluarkan oleh Smart Digital International sebelum meneruskan selanjutnya. Anda tahu, hanya untuk perkara yang lebih selamat.

Mengikut wawancara baru-baru ini dengan Utusan, Ketua Pegawai Eksekutif Smart Digital International, Khairuddin Abdul Rahman, menyatakan yuran langganan biasa untuk Sirius TV serendah RM 20 sebulan. Beliau juga menyebut bahawa syarikat itu merancang menawarkan pelan langganan tahunan sebanyak RM 200.

Sirius menyasarkan kira-kira 500,000 pelanggan setahun dan akan menawarkan sebanyak 30 rancangan termasuk lima premium rancangan.

Kedatangan Sirius juga akan membuka peluang pekerjaan kepada yang mahir memasang dekoder dan antena. Mereka yang sudah mempunyai pengalaman sebelum ini, secara automatik boleh menjadi pemasok yang berdaftar Sirius dan tidak perlu menjalani latihan.
Kedatangan Sirius akan memberi pilihan lebih luas kepada pengguna di Malaysia selain Astro dan Unifi TV. Maklumat lanjut mengenai Sirius boleh didapati di laman web www.siriusmalaysia.tv.

Comments

Popular posts from this blog

Cara Padam Akaun Instagram

Cara Membuat Video Montaj

Bagaimana Cara Nak Hack Wifi Password